Collection of images of ferments we use at home and their properties. The fundamental property of all ferments and / or probiotic bacteria is that of transforming the substances contained in foods into more easily assimilable elements, the same function that the bacteria in our intestines have, the richer our bacterial flora the better we can assimilate nutrients and the stronger our immune system. In order of appearance:
- Miso: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-miso
- Water Kefir: https://www.culturesforhealth.com/…/water-kefir…/
- Sauerkraut: https://www.healthline.com/nutr…/benefits-of-sauerkraut…
- Koji: https://www.care2.com/greenliving/what-is-koji.html
- Effective microorganisms: https://emrojapan.com/
- Apple cider vinegar: https://www.healthline.com/…/6-proven-health-benefits..
- Sourdough: Sourdough bread is more digestible than standard loaves and more nutritious too. Lactic acids make the vitamins and minerals in the flour more available to the body by helping neutralise the phytates in flour that would interfere with their absorption. The acids slow down the rate at which glucose is released into the blood-stream and lower the bread’s glycaemic index (GI), so it doesn’t cause undesirable spikes in insulin. They also render the gluten in flour more digestible and less likely to cause food intolerance.
FERMENTI DI VITA
Una raccolta dei fermenti che facciamo in casa e i loro utilizzi e benefici. La proprietà fondamentale di tutti i fermenti e/o batteri probiotici è quella di trasformare le sostanze contenute nei cibi in elementi più facilmente assimilabili, la stessa funzione che hanno i batteri del intestino, più ricca è la nostra flora batterica più siamo in grado di assimilare nutrienti e affrontare malattie. In ordine di aparizione:
- Miso: Miso – cure naturali
- Water Kefir: Kefir – cure naturali
- Sauerkraut: alimenti fermentati – cure naturali
- Koji: Koji – macrolibrarsi
- Effective microorganisms: https://emrojapan.com/
- Apple cider vinegar: Aceto di mele – cure naturali
- Pasta madre: Il pane con la pasta madre e piu facilmente digeribile rispetto ad altri e percio anche piu nutriente. L’acido lattico rende le vitamine e minerali nei cereali piu facilmente assimilabili dal corpo, aiutando a neutralizare i fitati che interferiscono con l’assimilazione. Gli acidi abbattono il corso del glucosio nel sangue arrivando piano piano senza picchi di insulina. La pasta madre rende il glutine piu digeribile ed e quindi meno probabilita di causare intoleranze.