acacia /nature’s remedies

Flowering on trees is abundant and marvelous this year, scents pass you by as you walk around the village. It is time for acacia, it’s perfume is so round and full you need no more. i have observed that flowering begins in the higher branches and ends with the lower ones, so you have plenty of time to get ready for them. while flowers on top are falling, the flowering down below is just blooming. It’s therapeutic properties are: astringent, antiseptic and anti-inflammatory. They are wonderful to eat just off the tree, or may be added to any meal prepared in different ways. As with many herbs and flowers i make vinegar with honey and acacia flowers to preserve it’s properties for later use.

acacia / i rimedi della natura

La fioritura degli alberi è abbondante e meravigliosa quest’anno, i profumi delicati ti sfiorano mentre cammini. E’ il momento dell’acacia, il suo profumo così pieno e tondo che non serve altro. ho osservato che la fioritura inizia sulle branche in alto e finisce con quelle sotto, perciò c’e un largo preavviso per raccoglierle. mentre i fiori in alto cominciano a cadere la fioritura sotto sta appena sbocciando.
Le sue proprietà terapeutiche: astringente, antisettica e antinfiammatoria. I fiori sono meravigliosi crudi direttamente dal albero oppure aggiunti a qualsiasi preparazione. Così come con tante erbe e fiori faccio aceto con il miele per conservare le loro proprietà e utilizzarle in un altro momento.

Leave a comment