Crepes with corn nixtamalizado /multiethnic food for health

being born in mexico, organic corn flour ‘nixtamalizado’ or cooked in lime is often available at home a wonderful and much appreciated gift.
during winter avocados are available in italy from south, i found a wonderful farm i can order them from grown with natural agriculture. i used the corn flour to make crepes, adding sourdough, umeboshi vinegar, organic cold pressed sunflower oil and water until the mixture was liquid enough for crepes. the wood fire stove runs all morning for water and heating, so i can use it instead of gas for most of the winter.
in the first pics crepes with avocado and ‘ketchup’, second dish is crepes with fennel, curcuma oil, shio koji and ‘ketchup’.

Crepes di mais nixtamalizado /cibo multietnico della salute

Essendo nata in messico, la farina di mais ‘nixtamalizado’ o cotto nella calce, e’ qualcosa che speso c’e’ a casa, un dono meraviglioso e molto apprezzato.
durante l’inverno gli avocado sono di stagione nel sud di italia, ho trovato un produttore meraviglioso che utilizza metodi naturali da cui li ordino. ho usato la farina di mais per fare le crepe, aggiungendo pasta madre, aceto di umeboshi, olio di girasole e acqua finche’ la consistenza dell’impasto non fu abbastanza liquida per delle crepes.
la termocucina va tutta la mattina per riscaldamento e acs quindi posso usarla per cucinare invece del gas durante l’inverno.
nelle prime foto, crepe con avocado e ‘ketchup’, il secondo piatto delle foto sono crepe con finocchi conditi con olio alla curcuma, shio koji e ‘ketchup’

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